Yhdistämme datan, ihmiset ja ideat.

Visualize Your World -tapahtuma 26.10.

Visualize YOUR World on 30 kaupunkia kattava, kansainvälinen tapahtumasarja, joka tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden asiakkaillemme ja prospekteillemme kuulla Qlikin erilaisesta lähestymistavasta analytiikkaan. Juhlistamme tapahtumassa myös Suomen Qlikin 10-vuotista taivalta.

Osallistumalla Helsingissä järjestettävään tapahtumaan kuulet Qlikin puheenvuorojen lisäksi vuoden luovimmaksi suomalaiseksi valitun Perttu Pölösen puheenvuoron muutoksesta sekä asiakkaidemme tavoista hyödyntää analytiikkaa johtamisessa ja liiketoiminnan vauhdittajana. Puhujina mm. Keskon Chief Digital Officer Anni Ronkainen, Kiinteistömaailman varatoimitusjohtaja Marina Salenius, Alkon talouspäällikkö Panu Lavonen ja HopLopin CFO Mikko Laine. Kerromme lisäksi, mikä tekee Qlikin teknologiasta ainutlaatuisen, viimeisimmät tuoteuutiset ja tulevat toiminnallisuudet.

Aiempina vuosina tilaisuuteemme osallistuneet ovat antaneet kiitosta erinomaisista puheenvuoroista, mahdollisuudesta verkostoitua niin kollegoiden kuin kumppaneidemme kanssa sekä välittömästä ja ainutlaatuisesta tunnelmasta.

Tapahtumamme on maksuton, ja suuren suosionsa vuoksi se on kohdistettu Qlikin asiakkaille, potentiaalisille asiakkaille sekä tapahtuman kumppaneille.

Tapahtumamme paikat ovat loppuunvaratut, mutta voit tiedustella peruutuspaikkoja Jaana Laitiselta sähköpostitse.

Yhdistämme datan, ihmiset ja ideat. Tervetuloa!

Ilmoittaudu mukaan!

Tervetuloa kuulemaan ideoita datan hyödyntämisestä!
Yhdistämme datan, ihmiset ja ideat.

Ohjelma


Tutustu päivän ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan! Aiempina vuosina tilaisuuteemme osallistuneet ovat antaneet kiitosta erinomaisista puheenvuoroista, mahdollisuudesta verkostoitua niin kollegoiden kuin kumppaneidemme kanssa sekä välittömästä ja ainutlaatuisesta tunnelmasta. Tapahtuma on maksuton.

Tapahtumamme moderaattorina toimii Juha Frey, joka on parantumattoman utelias markkinointiviestinnän strategi ja yritysjohdon sparraaja. Konsulttiyritys Netprofilen perustajana ja toimitusjohtajana hän on ollut mukana rakentamassa lukuisia suomalaisia startup-yrityksiä sekä tukemassa teknologiaa hyödyntävien organisaatioiden liiketoiminnan kasvua. Töiden ulkopuolella Juhan löytää lenkkipolulta tai kuntosalilta, lomilla hiihtokeskuksista tai palmurannoilta.

Kellonaika Puheenvuoro (klikkaa nähdäksesi puhujatiedot)
08:00 - 08:45 Ilmoittautuminen ja aamiainen
08:45 - 09:00 Tervetuloa ja avaussanat - Petteri Ormio & Wolfgang Kobek, Qlik » (Presentation partly in English)

Petteri Ormio, maajohtaja, Qlik

Petteri toimii Qlikin Suomen ja Baltian maajohtajana. Tehtävässään hän pyrkii antamaan yrityksille näkemystä siitä, miten analytiikan hyödyntäminen auttaa muuttamaan johtamiskulttuuria ja tuomaan oivalluksia liiketoiminnan vauhdittamiseksi. Vapaa-ajallaan Petteri moottoriveneilee Helsingin ja Hangon vesillä sekä nauttii yleisesti hyvästä elämästä.

Wolfgang Kobek, Regional Vice President EMEA, Qlik

Wolfgang has extensive experience in the IT industry where he has held management positions in sales and marketing within various software companies. Prior to joining QlikTech, Wolfgang worked for eight years at ERP vendor, Infor, most recently as Vice President for Central and Eastern Europe. He also worked as the leader of Global Sales for industry software at Siemens and worked in Sales for internet solutions at Microsoft. His IT career started at Lotus and Borland.

09:10 - 09:20 Who is Qlik - and why is Qlik unique? - Dan Sommer, Qlik » (Presentation in English)

Dan Sommer, Senior Director, Market Intelligence Lead, Qlik
Dan is the global lead for Qlik's Market Intelligence Program. With more than 14 years' experience in the IT industry, Dan has previously held the positions of Research Director, Agenda Manager and Global Lead for BI and Analytics Markets at IT research and advisory company Gartner. During the ten years he spent as an analyst at Gartner, he specialized in markets, trends, competitive landscape evaluations and go-to-market strategies.

09:20 - 09:45 Qlik’s Innovation in Data, Platform and Analytics - Dan Sommer, Qlik » (Presentation in English)

Dan Sommer, Senior Director, Market Intelligence Lead, Qlik
Dan is the global lead for Qlik's Market Intelligence Program. With more than 14 years' experience in the IT industry, Dan has previously held the positions of Research Director, Agenda Manager and Global Lead for BI and Analytics Markets at IT research and advisory company Gartner. During the ten years he spent as an analyst at Gartner, he specialized in markets, trends, competitive landscape evaluations and go-to-market strategies.

09:45 - 10:15 Data muuttaa kaiken - Anni Ronkainen, Kesko Oyj »

Anni Ronkainen, Chief Digital Officer, Kesko Oyj
Anni Ronkainen toimii Kesko Oyj:n Chief Digital Officerina, jossa hän vastaa liiketoiminnan kehityksestä ja digitalisaatiosta. Ennen siirtymistään Keskolle hän työskenteli Google Finlandin maajohtajana. Hän on toiminut myös mainostoimistokonserni McCann Helsinki Groupin toimitusjohtajana ja digitaalisiin media- ja liiketoimintaratkaisuihin keskittyneen Satama Finland Oy:n liiketoimintajohtajana.
Anni istuu myös Nordic Morning Oy:n ja Suomen Asiakastieto Oyj:n hallituksissa.

10:15 - 10:45 Verkostoitumis- ja kahvitauko
10:45 - 11:00 Äärirajoilla ja yli - Ville Airo & Mika Ahtinen, eCraft Business Insight »

Ville Airo, Senior Business Insight Consultant, eCraft Business Insight
Ville on Suomen ensimmäinen Qlik Luminary vuodelta 2014 ja tehnyt analytiikkaa Qlik-teknologialla vuodesta 2011. Hän on yksi QlikDevGroup Helsingin perustajista. Data on arkipäivää Villelle töissä, mutta eniten dataa hän kuitenkin kerää pyörälenkeiltään itäiseltä Uudeltamaalta ja analysoi nämä tietenkin Qlikillä.

Mika Ahtinen, Senior Business Insight Consultant, eCraft Business Insight 
Mikalla on yli 16 vuoden kokemus tiedolla johtamisen hankkeista. Hän on ollut Qlik Luminary viimeiset kolme vuotta (2015-2017). Mika on QlikDevGroup Helsingin yksi perustajista. Analytiikka, edistyksellinen analytiikka ja visuaalinen suunnittelu, käytettävyys sekä tiedon visualisointi ovat Mikan töiden arkipäivää ja hienous. Aktiivisena luonnossa liikkujana hän kerää paikkatietodataa, yhdistelee sitä Qlik Sensessä mm. säätietojen kanssa.

11:00 - 11:20 Tuloksellisuutta ja ketteryyttä asuntokauppaan koneälyn ja analytiikan vauhdittamana - Marina Salenius, Kiinteistömaailma Oy »

Marina Salenius, varatoimitusjohtaja, Kiinteistömaailma Oy
Marinalla on yli 20 vuoden kokemus erilaisista dataan liittyvistä projekteista, joiden avulla on tuettu taloushallinnon, myynnin sekä koko yrityksen johtamista. Kaiken pohjana on ollut usean vuoden systemaattinen datan kerääminen, vaikkei aina ole aluksi ollut tietoakaan, miten dataa pystytään hyödyntämään.
Marinan vapaa-aika kuluu liikunnallisten harrastusten parissa eli ratsastus, golf ja kuntosalilla käynti ovat hyvää vastapainoa työlle.

11:20 - 11:40 Kuinka tieto saatiin hyötykäyttöön kasvuyrityksen johtamiseen - Mikko Laine, HopLop »

Mikko Laine, CFO, HopLop
Mikko on ollut n. 20 vuotta talousjohdon ja business controllingin tehtävissä. Hän on ollut vastuussa eri yhtiöissä useista BI- ja suunnittelujärjestelmähankkeista, missä tavoitteena on ollut tiedon parempi hyödyntäminen päätöksenteossa läpi koko organisaation.
Suunnistusharrastus vie vapaa-ajalla ison osan ajasta.

11:40 - 12:00 Tiedolla johtamisen kehittäminen Alkossa - Panu Lavonen, Alko Oy »

Panu Lavonen, talouspäällikkö, Alko Oy
Panulla on 15 vuoden kokemus monipuolisista talouden tehtävistä, pääosin business controlling -alueella ja Panu on ollut mukana useissa raportoinnin kehittämisprojekteissa.
Vapaa-ajallaan Panu urheilee ja seuraa innokkaasti jalkapalloa juniorikentiltä valioliigaan.

12:00 - 13:00 Lounas ja verkostoitumistauko
13:00 - 13:20 Eviran ensi vaiheen kokemukset onnistuneesta analysointiratkaisun hankinnasta ja käyttöönotosta (Esitys sisältää myös demon) - Erik Semenius, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira »

Erik Semenius, johtaja, Elintarviketurvallisuusvirasto Evira

Erikillä on pitkä kokemus yksityisen ja julkisen sektorin haastavista esimies- ja asiantuntijarooleista. Hänen vahvuutensa ovat tulevaisuuden strategisessa suunnittelussa, toiminnan johtamisessa ja kehittämisessä, hankkeiden läpiviennissä, muutosjohtamisessa, asiakkuuksien ja kumppanuuksien kehittämisessä sekä hallinnollisten, juridisten ja hankinta-asioiden johtamisessa ja hoitamisessa. Erikille tärkeitä arvoja ovat: yhdessä tekeminen, vuorovaikutus, kehittyminen, itsensä haastaminen, laatu sekä asioiden ratkaiseminen ja loppuunsaattaminen.

Vapaa-aikansa hän viettää perheen ja ystävien kanssa liikunnan, mökkeilyn ja matkustamisen parissa.

13:20 - 13:40 Kaaoksesta raportoinnin automatisointiin, analytiikkaan ja tulokselliseen liiketoimintaan - Mikko Saavalainen, Hansel Oy »

Mikko Saavalainen, Head of Digital Services and IT, Hansel Oy

Mikko liputtaa tiedolla johtamisen puolesta. Hän on ensimmäisiä Suomessa valmistuneita tietojohtamisen diplomi-insinöörejä ja on tämän jälkeen ponnistellut työelämässä aiheen ja Qlikin kanssa yli kymmenen vuoden ajan. Tällä hetkellä hän vetää Hansel Oy:n Digitaaliset palvelut -yksikköä. Mikko pitää visuaalisesti kauniista graafeista ja jalkapallosta. Mikon työhön voi tutustua myös valtion uudessa tutkihankintoja.fi -palvelussa.

13:40 - 14:00 Spend Analysis Demystified - Jereme Pineda, Sievo » (Presentation in English)

Jereme Pineda, Head of Analytics, Sievo

14:00 - 14:30 Verkostoitumis- ja kahvitauko
14:30 - 14:50 Leveraging Google Cloud for Qlik Sense - Sami Ahma-Aho, Neste & Timo Ala-Kleemola, Accenture »

Sami Ahma-Aho, Neste & Timo Ala-Kleemola, Accenture 

14:50 - 15:20 Analytiikka osana työpäivää -demo - Harri Häkämies & Hannu Ranta, Qlik »

Harri Häkämies, Business Development Manager, Qlik


Hannu Ranta, ratkaisuarkkitehti, Qlik

Hannu on nuoresta iästään huolimatta monessa mukana ollut ratkaisuarkkitehti, jonka tavoitteena on aina löytää paras mahdollinen ratkaisu asiakkaan tarpeisiin. Hannun intohimona on auttaa yrityksiä realisoimaan digitalisaation hyödyt ja olla mukana rakentamassa tulevaisuuden teknologiaa tänään.
Vapaa-ajallaan Hannu matkustelee, lumilautailee ja pelaa tennistä.

15:20 - 16:05 Muutos. - Perttu Pölönen »

Perttu Pölönen on valittu vuoden luovimmaksi suomalaiseksi, hänet on palkittu Slushissa, ja hän on saanut ykkössijan EU:n nuorten keksijöiden kilpailussa. Pertussa yhdistyy keksijä, taiteilija, yrittäjä ja säveltäjä. Hänen Sävelkellonsa on klassinen keksintötarina siitä, miten oma henkilökohtainen ongelma ja sen ratkaiseminen voi synnyttää yrityksen ja kansainvälisen vientituotteen. Pertulla on monta rautaa tulessa. Hän on myös tehnyt töitä muutosjohtamiseen erikoistuneelle D11 –konsulttiyritykselle nimikkeellä Disruptioanalyytikko. Helsinkiläisen D11:n Millenial Boardissa nuoret kohtaavat yritysjohtajia ja keskustelevat heidän kanssaan nuorten näkökulmasta yrityksen haasteisiin ja mahdollisuuksiin liittyen.

16:05 - 16:15 Yhteenveto ja kiitokset
16:15 - 20:00 Päivällinen, verkostoitumista & mukavaa illanviettoa

Kutsu kollegasikin mukaan.

Yhdistämme datan, ihmiset ja ideat. Enempi parempi. Välitä kutsu kollegallesi »

Tapahtumamme yhteistyökumppanit:


Tapahtuman pääkumppani: eCraft Business Insight

Tutustu kumppaniimme »

Tapahtuma pääkumppani: Accenture

Tutustu kumppaniimme »

Tapahtuman Kulta-kumppani: Affecto

Tutustu kumppaniimme »

Tapahtuman Kulta-kumppani: Attido

Tutustu kumppaniimme »


Tapahtuman Kulta-kumppani: Climber

Tutustu kumppaniimme »

Tapahtuman Kulta-kumppani: Cubiq Analytics

Tutustu kumppaniimme »

Tapahtuman Kulta-kumppaniEvolvit

Tutustu kumppaniimme »

Tapahtuman Kulta-kumppani: EVRY

Tutustu kumppaniimme »

Tapahtuman Kulta-kumppani: Infrastone Oy

Tutustu kumppaniimme »

Tapahtuman Kulta-kumppani: Solita

Tutustu kumppaniimme »

Tapahtumakumppani: Aureolis


Tapahtumakumppani: DigiaTapahtumakumppani: Eximia Business Intelligence

Tapahtumakumppani: Pengon

Tapahtumakumppani: Softaidea

Tapahtumakumppani: Qlik Dev Group HelsinkiTapahtumapaikkaLisätietoja


Tapahtumapaikka ja liikenneyhteydet:

Tapahtumamme järjestetään Tapahtumakeskus Telakalla, Helsingissä. Tapahtumapaikan osoite on Henry Fordin katu 6, Helsinki. Suosittelemme saapumaan julkisella liikenteellä pysäköintitilan vähäisyyden vuoksi. Muun muassa bussin 14 pysäkki on alle 500 metriä Tapahtumakeskus Telakasta. Tarkista bussiaikataulu ja muut vaihtoehdot HSL:n Reittioppaasta

Hyväntekeväisyys tapahtumassa:

Tapahtumamme on maksuton, mutta toivomme jokaisen varaavan haluamansa rahasumman, jonka voi lahjoittaa tapahtumamme aikana Brother Christmas -hyväntekijälle. Lahjoituksen voi tehdä tapahtumapäivänä myös pankki- tai luottokortilla. Kerätyin varoin lahjoitetaan ruokakasseja niitä tarvitseville.

Lisäksi lahjoitamme tapahtumasta ylijäävän ruuan vähentääksemme ruokahävikkiä.

Ennakkoilmoittautuminen:

Ilmoittautuminen ennakkoon on tärkeää, jotta osaamme varata oikean määrän tarjoiluja. Ennakkoilmoittautuminen helpottaa myös verkostoitumista itse tapahtumapäivänä. Kutsu myös kollegasikin tapahtumaamme! 

Verkostoituminen tapahtumassa:

Haluamme tarjota kaikille osallistujille mahdollisuuden vaihtaa kokemuksia ja verkostoitua kollegoiden kanssa muista organisaatioista. Tapahtumapäiväksi on varattu riittävästi taukoja keskusteluille. Ja verkostoitumista sujuvoittaaksemme kaikki tapahtumaamme osallistuvat voivat hyödyntää Brella-sovellusta. Lisätietoja Brellasta lähetetään ilmoittautuneille.

Pukukoodi:

Tule sellaisena kuin olet! Vaikka juhlistammekin Suomen Qlikin 10-vuotista taivalta, ei juhlapukeutuminen ole välttämätöntä :)

Yhteyshenkilö:

Qlikin markkinointipäällikkö Jaana Laitinen antaa mielellään lisätietoja sähköpostitse: [email protected]

Ilmoittautumisen peruutus:

Mikäli olet ilmoittautumisen jälkeen estynyt saapumasta tapahtumaamme, ilmoitathan Qlikin markkinointipäällikkö Jaana Laitiselle sähköpostitse: [email protected]. Näin voimme vapauttaa paikkasi seuraavalle. Haluatko lisätietoja tapahtumasta? Kysymyksiisi vastaa Qlikin markkinointipäällikkö Jaana Laitinen sähköpostitse:  [email protected].